Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Αττική Οικολογική Απάντηση

Την πρώτη συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Περιφερειακή Κίνηση «ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ», που θα συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη περιφερειακών αρχών της Αττικής. Η «ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ» είναι μια ανεξάρτητη κίνηση, η οποία συστήθηκε από ενεργούς πολίτες της Αττικής, που αναζητούν οικολογικές λύσεις για την αυτοδιοίκηση και την κρίση. Ο χώρος αυτός θεωρεί ότι η αναγκαιότητα μιας τέτοιας πολιτικής παρέμβασης έγινε ακόμη πιο επιτακτική μετά τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν τοπικά και περιφερειακά με τη διοικητική μεταρρύθμιση του σχεδίου Καλλικράτης.
Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν από τον Κώστα Διάκο, νομικό περιβάλλοντος, επικεφαλής της «ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ» και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κώστα Διάκο, η ταυτότητα και οι στόχοι της Κίνησης. Για το εγχείρημα της «ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ» μίλησαν, ακόμη, η συντονίστρια της εκλογικής καμπάνιας Νάγια Παπαλιάκου και ο Νίκος Σελλάς, δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου. Για τον Κώστα Διάκο, αγωνιστή δικηγόρο κινήσεων πολιτών, καταναλωτικών ενώσεων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, αναφέρθηκαν η Τάσια Ανδρεαδάκη, πρώην βουλευτής των Οικολόγων Εναλλακτικών, ο Ντίνος Λάσκαρης, γραμματέας του Φορέα Διαχείρισης για την Ανάπλαση του Κηφισού και της οργάνωσης «Οικολογική Εξόρμηση Αττικής» και η Ελένη Ζέππου Χαρλαύτη, νομικός και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού. Μήνυμα με το οποίο χαιρετίζει την πρωτοβουλία έστειλε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αρτέμιδας Γιώργος Κασίμης, η υποψήφια δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Ζωή Ράπτη και ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Βουλιαγμένης Χρήστος Διονυσόπουλος.

Ο Κώστας Διάκος στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η περίοδος που διανύει η χώρα μας είναι ιδιαίτερη κρίσιμη. Η οικονομία παραπαίει, ανάμεσα στη στοιχειώδη επιβίωση και στην πτώχευση και οι σχέσεις αλληλεγγύης τείνουν να εκλείψουν. Με δεδομένα αυτά τα προβλήματα, το γνώριμο πολιτικό μας σύστημα όχι απλά ‘δεν μπορεί’, αλλά βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης».

«Ο Καλλικράτης παρά τις όποιες αδυναμίες του, με την καθιέρωση αιρετής Περιφέρειας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως πάγια διεκδικούσε η Αυτοδιοίκηση. Σε αυτές τις εκλογές εμείς θα προβάλουμε το αυτοδιοικητικό μοντέλο των Οικολόγων, των ενεργών πολιτών και των κοινωνικών κινημάτων. Ένα μοντέλο άμεσων προτάσεων και εφικτών λύσεων στα υφιστάμενα προβλήματα, με περιβαλλοντικό περιεχόμενο και κοινωνική αλληλεγγύη».

«Οι ενεργοί πολίτες, που συναντιόμαστε τόσα χρόνια στα κινήματα ΔΕΝ ήμασταν ποτέ μέρος αυτού του συστήματος που σήμερα χρεοκοπεί. Ήμασταν πάντα μέρος των λύσεων. Γι’ αυτό και σε τούτες τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα δουλέψουμε για εφικτές λύσεις στην αυτοδιοίκηση της Αττικής. Λύσεις στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο των πολιτών με όρους οικολογίας, θεμελιώνοντας μια άλλη πολιτική νοοτροπία».