Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για τις Δημοτικές εκλογές



Τοπική Πολιτική Κίνηση
Οικολόγων Πράσινων Ηρακλείου Αττικής

Ανακοίνωση για τις Δημοτικές εκλογές

Επειδή για μας η αυτοδιοίκηση αποτελεί χώρο για τη βιώσιμη διαχείριση των τοπικών ζητημάτων και όχι απλό μηχανισμό κομματικής καταγραφής, με τη συμμετοχή μας στους θεσμούς, θα αγωνιστούμε για την ανάπτυξη ευρύτερων συνεργασιών στο Δήμο μας, πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής, πολιτισμού, παιδείας, εργασίας, αλλά και δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων।

Προτεραιότητά μας είναι η συμμετοχή και η συνεργασία με ανεξάρτητα, πολυσυλλεκτικά - διαπαραταξιακά, αυτοδιοικητικά σχήματα και η επίτευξη ευρύτατης συνεργασίας, με βάση προγραμματικές συμφωνίες και για πράσινη πολιτική στο Δήμο μας।

Καταθέτουμε τις «πράσινες προτεραιότητες» αλλά και ορισμένες «κόκκινες γραμμές»:

A. Ουσιαστική αναβάθμιση των πολιτικών και μηχανισμών διαχείρισης της πόλης μας, με έμφαση στη Δημοκρατία, τη Διαφάνεια και τη συμμετοχή των πολιτών. Βασικό εργαλείο ο συνολικός πολιτικός σχεδιασμός και οι τεκμηριωμένες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Β. Προτεραιότητα στις πολιτικές και τα προγράμματα που προωθούν :
· Την προστασία, αναβάθμση και επέκταση του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων. Αποκλεισμός κάθε διάθεσής τους για άλλη χρήση, περιλαμβανομένων των υπόγειων γκαράζ.
· Την απόδοση της πόλης και πάλι στους πολίτες της με την αμφισβήτηση της ασφυκτικής κυριαρχίας του ΙΧ και την αποκατάσταση της ασφαλούς και ανεμπόδιστης κυκλοφορίας των πεζών. Tην ανάπτυξη ευέλικτης και αποτελεσματικής δημοτικής και διαδημοτικής συγκοινωνίας.
· Τη βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών, το διαχωρισμό τους στην πηγή και την αποτελεσματική οργάνωση της ανακύκλωσής τους.

Ηράκλειο, 5 Σεπτέμβρη 2010